ادبیات کودکان

کتابک

کتابک پنجره‌ای به جهان خواندن است و دانایی. دانایی برای آگاه شدن. آگاه شدن برای دگرگون شدن و دگرگون کردن.کتابک برآن است که راهنما و یاوری باشد برای گزینش مواد خواندنی مناسب برای کودکان و نوجوانان ایرانی و همسایگان ایران.این پنجره گشوده‌است تا تو بتوانی از آن به جهان خواندن نگاهی بیندازی و از این جهان بیکران بهره ببری.این جا خانه‌ی توست. دست در دست هم دهیم تا دنیایی بهتر برای کودکان خود بسازیم دنیایی در آرامش، دوستی و مهر.

جهت اطلاعات بیشتر کلیک فرمایید ...

شورای کتاب کودک

شورای کتاب کودک سازمانی مستقل و غیردولتی و نخستین سازمانی است که برای پیشبرد ادبیات کودکان و نوجوانان در ایران پایه‌گذاری شد. شورا در سال 1341 با کوشش توران میرهادی (1395- 1306) و با همکاری گروهی از کارشناسان تعلیم و تربیت و نویسندگان و هنرمندان، فعالیت خود را آغاز کرد. در طول بیش از نیم‌قرن فعالیت مداوم، شورا کوشیده است تا به هدفهای بنیادین خود در زمینۀ بهبود آثار ادبی برای کودکان و نوجوانان، از نظر محتوا و شکل، ترویج و تشویق خواندن، توسعۀ کتابخانه‌های کودک و نوجوان دست یابد؛ همچنین با تألیف فرهنگنامۀ کودکان و نوجوانان به‌عنوان کتاب مرجع، توانسته منبعی مهم برای اطلاع‌رسانی به کودکان و نوجوانان ایرانی فراهم سازد.

جهت اطلاعات بیشتر کلیک فرمایید ...

ایرانک

ایرانک یکی از تارنماهای موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان است که در سال ۱۳۸۵با نام بانک اطلاعات فرهنگ و ادبیات کودکان ایران راه اندازی و رونمایی شد. پس از یک دوره کاری و بررسی برآیند کار ایرانک، در هدف ها و چشم اندازهای این نهاد مجازی، بازبینی شد و از سال ١٣٩٠ ایرانک به دو بخش پایگاه داده ها و موزه مجازی تقسیم شد. هدف از این پیوند از آن رو بود که هریک از این بخش ها نیمرخی از یک سیمای یگانه به شمار می روند که در ارتباط با هم دنیای کودکی را بهتر به نمایش می گذارند.

جهت اطلاعات بیشتر کلیک فرمایید ...

کتاب هدهد

هدهد تارنمایی چند منظوره برای دسترس پذیر کردن فرآورده ‌های فرهنگی کودکان و نوجوانان است..سال‌هاست که خانواده‌های ایرانی از در دسترس نبودن کتاب‌ های مناسب کودک و نوجوان گله‌مند هستند و براستی هنگام دنبال کردن این کتاب‌های مناسب و نیافتن آن‌ها آشفته می‌شوند و گاه اصل کار را کنار می‌گذارند. کتاب‌های کودک و نوجوان از جمله پدیده‌های فرهنگی است که نقش خانواده یا آموزگار و مربی در تهیه آن انکارناپذیر است. در این مورد این کودک نیست که انتخاب می‌کند بلکه بزرگترها برای او کتاب را انتخاب می‌کنند.گزینش کتاب های مناسب کودک و نوجوان در بازار بی در و پیکری به نام محصولات فرهنگی کودکان و نوجوانان که هر سودجویی قصد پول درآوردن از آن را دارد کاری آسان نیست. باید کتاب‌های پالوده را از کتاب‌های آلوده جدا ساخت. این کار را کارشناسانی انجام می‌دهند که در این زمینه آزموده شده‌اند. آن‌ها می توانند تفاوت های یک روایت یا تصویر هنری و فرهنگی را از روایت ها و تصویرهای کم‌مایه یا بی‌مایه بشناسند و آن را به مخاطبان خود معرفی کنند.

جهت اطلاعات بیشتر کلیک فرمایید ...

مؤسسه پژوهشی تاريخ ادبيات کودکان

مؤسسه پژوهشی تاريخ ادبيات کودکان، نهادی غيردولتی وناسودبر است که در سال ۱۳۷۹ از سوی پژوهشگرانی که در حوزه ادبیات کودکان فعال بودند، پايه گذاشته شد و اکنون با بیش از ده سال پیشینه فعالیت های گسترده، در سطح ملی و بین المللی به کار خود ادامه می دهد. دفتر اين مؤسسه در تهران است و شيوه همکاری با اين نهاد به دو شکل کار رسمی و داوطلبانه است.مؤسسه پژوهشی تاريخ ادبيات کودکان هزينه‌های سازمانی خود را از راه کمک‌های مردمی و اجرای پروژه‌های فرهنگی و انتشاراتی به دست می آورد. چنانچه مؤسسه درآمدی داشته باشد، اين درآمد را در راه گسترش هدف‌های خود هزينه می‌ کند.

جهت اطلاعات بیشتر کلیک فرمایید ...

نشر چیستا

برای تولید فرهنگ هزینه می‌کنیم. کارهای‌مان بیش‌تر از بسترهای پژوهشی بالیده و منتشر شده است. هدف بزرگ ما تولید محتوای آموزش خلاق با رویکرد ادبیات کودکان است. از این رو ادبیات کودکان را در دل کتاب‌های آموزش خلاق جا داده ایم تا هم کودکان ر ا به داستان و ترانه علاقه‌مند کنیم و هم آموزشی دلپذیر و شادی‌آفرین برای آن‌ها فراهم سازیم.

جهت اطلاعات بیشتر کلیک فرمایید ...

با من بخوان

با من بخوان بر تقویت سواد پایه و سهیم شدن کتاب با کودکان و نوجوانان با روش بلندخوانی، گفت‌وگو و نمایش در پیوند با کتاب تمرکز دارد تا هم‌زمان با ایجاد لذت و شوق خواندن تأثیرگذاری ژرف‌تری بر ذهن و جان کودکان بگذارد. این برنامه بر اساس این رویکرد، افزون بر گزینش آگاهانه کتاب‌های مناسب و باکیفیت و رساندن آن به دست کودکان، می‌کوشد با برگزاری کارگاه‌های گوناگون، مربیان و آموزگاران را در زمینه بلندخوانی و فعالیت‌های در پیوند با آن توانمند کند.برنامه «با من بخوان» در مناطق مختلفی که کودکان محروم و در بحران نیاز به کتاب‌های باکیفیت داشته باشند، از سوی نیکوکاران پشتیبانی می‌شود. این برنامه از سال 1387 به شکل آزمایشی از حاشیه شهر تهران آغاز و سپس در سراسر ایران در استان‌های گوناگون به اجرا درآمده است.

جهت اطلاعات بیشتر کلیک فرمایید ...

آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان

آموزش خلاق از راه ادبیات کودکان رویکردی جایگزین برای آموزش و پرورش رسمی و پایه است که می‌کوشد از ظرفیت‌های ادبیات کودکان برای آموزش کودکان در دوره پیش دبستان و ابتدایی بهره ببرد. ادبیات کودکان به عنوان پدیده‌ای چند وجهی که هم از سازه‌های شناختی و هم از سازه‌های عاطفی در قالب نوشتار و تصویر و اجراهای نمایشی بهره می‌برد، این توان را دارد که جایگزینی مناسب برای رویکردهای خشک آموزشی با محتواهای کسالت بار باشد.

جهت اطلاعات بیشتر کلیک فرمایید ...